Una mica d’història

Publicat per modigurb el

Casa Tarradellas

És una empresa catalana que, des de 1976, aquesta fàbrica va començar a fer i vendre productes alimentaris.

Aquesta admirada empresa Osonenca, és coneguda sobretot per a les seves pizzes, amb més de 13 varietats, també pel fuet espetec. Tot i així, també ven bases de pizza, bacon i fins a 12 tipus de patés. També fa bikinis.

Malars

La primera indústria que va existir a Gurb es deia Malars i va sorgir al 1863 a les afores, tirant cap a Roda de Ter.

Actualment, ja no hi és, però era una colònia industrial tèxtil. A la devesa on conflueixen el riu Gurri i el Ter, en el municipi de Gurb, s’hi alcen els edificis de la vella fàbrica i la colònia de Malars.

La fàbrica tèxtil va tenir un paper protagonista en els canvis que va revolucionar la comarca d’Osona durant la industrialització a partir del segle XIX. La colònia de Malars forma part d’aquest ric patrimoni històric i industrial vinculat al Ter. 

Per damunt de tot, el record de Malars encara és present en la memòria de tots els qui van trobar a la colònia gurbetana no només una oportunitat de feina, sinó també una llar.

ChocoVic

És propietat de Barry Callebaut, una de les empreses més grans del món que fabrica cacau i xocolata, amb una producció mitjana anual de 2,0 milions de tones de cacau i xocolata.

Al 1872, a la ciutat de Vic, va sorgir una petita empresa familiar: Xocolates Arumí. La companyia preparava xocolata per els clients de la zona i dels voltants.

Un segle més tard, al 1996, una empresa familiar va comprar Xocolates Arumí, que llavors ja revia el nom de ChocoVic, i la va convertir en una fabrica especialitzada en pastisseria i bombonera.

Més endevant, al 2009, aquesta va entrar a formar part de el grup de Barry Callebaut.

Avui dia, ChocoVic, suma totes les seves aventatges de pertanyer a un grup amb prou coneixement tècnic i experiència suficient amb la seva llarga tradició xocolatera.

Granja Armengol

És una empresa familiar que va ser fundada per Ramon Pujol Grau l’any 1951, tot i ser adquirida prèviament per Guillem Armengol al 19 de maig de 1086.

Es dediquen a l’elaboració d’aliments làctics naturals, frescos i molt saludables.

En la família són bons agricultors i ramaders des de tota la vida i aquesta va ser la segona granja de la comarca d’Osona en produir llet, que venien a les botigues i pastisseries de la comarca.

Als primers anys, la llet es venia crua i a granel. Tot i així, al cap d’uns anys, es va prohibir la venda de llet crua i a l’Armangol van haver d’adaptar-se a les noves condicions. Ells van haver d’aprendre a pasteuritzar i envasar la llet per tal de poder continuar comercialitzant el seu producte.

Actualment, la tradició familiar ha seguit generació rere generació mantenint les receptes artesanes principals i, al mateix temps, innovant i elaborant productes nous per oferir una gamma de productes més variada.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *