En un futur

Publicat per modigurb el

Preguntes generals

Hem fet una enquesta entre tot l’alumnat de 4t d’ESO. L’hem passat per xarxes socials i presencialment, ens l’han respost 104 persones, número suficient per fer una valoració general sobre les preguntes que ens hem plantejat: què preocupa i com serà. 

En aquesta enquesta, la majoria són gent que viu a Gurb i Vic principalment, amb un 50 % entre les dues. De la gent que treballa a la comarca, un 33% elevat treballa a Gurb i la franja d’edat que ens ha respost més és de 35 a 44 anys amb un 25% de les respostes.

Què preocupa més a la gent?

El que més preocupa sobre Gurb a la gent és la contaminació amb un 34%, seguit del gran augment d’indústries, un 11,3%. El canvi climàtic és un dels fets que també preocupa molt. En canvi, l’economia, el soroll i el poc augment de les indústries són les coses que preocupen menys.

Com creus que serà Gurb al 2050?

La gent pensa que en un futur, Gurb, estarà informatitzat i funcionarà sol (59,4%). El que pensen que és menys probable que passi a Gurb és que volin els cotxes (5,7%). També s’ha de dir que l’impacte ambiental és un dels fets que preocupa bastant. 

Conclusions: Al acabar de observar i fer gràfiques dels resultats de les enquestes, vam arribar a una conclusió com a grup, que diu així:

“Gràcies a l’ajuda del projecte que hem estat realitzant les últimes setmanes, hem arribat a la conclusió que, en un futur, Gurb estarà molt contaminat a causa de l’augment de les indústries, encara que es podria evitar si tots els habitants hi poséssim de la nostra part, com per exemple fent servir el sistema de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar), canviant les fonts d’energia a fonts renovables, utilitzant bio-plàstics, etc.”

Després d’analitzar les conlsucions dels nostres companys de classe, que opinaven diferent a nosaltres, vam crear una nova conclusió, la qual diu:

“En base les conclusions dels nostres companys de classe, hem deduit que tothom creu que Gurb serà un lloc sense camps, molt més tecnològic, possiblement una “smart-city” amb molta més població. Nosaltres, en canvi, estem d’acord que no hi haurà camps perquè hi haurà més indústria, però  hi haurà menys població per escassetat de sector primari. Tampoc creiem que serà una “smart-city” ni una ciutat avançada en tecnologia.”


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *